הסטוריה

 | עדכון אחרון: 08/09/2022 13:23

קיבוץ חנתון הוקם בשנת 1983 כקיבוץ מסורתי (קונסרבטיבי), בגליל התחתון סמוך לצומת המוביל (2 ק"מ) .הקיבוץ הוקם על ידי התנועה הקיבוצית יחד עם התנועה המסורתית, במודל ייחודי, וזאת על מנת לאפשר את קיומו של קיבוץ בעל אופי כזה.
לקראת סוף שנות התשעים נכנס הקיבוץ לקשיים כלכליים, והגיע למצב של "פשיטת רגל". לקיבוץ מונה "מפרק מפעיל", עו"ד שגיא מירום, שתפקידו היה לשקם את הקיבוץ כלכלית ודמוגראפית. מאותה הנקודה הפך חנתון לקיבוץ בסטאטוס "מתחדש", והגדיר את עצמו מחדש כקיבוץ יהודי שיוויוני, המעוניין להכיל בו פסיפס של דעות וגישות שונות, אשר מוצאות את חיבורן האנושי והיהודי דרך תחומי החינוך התרבות ובית הכנסת.
כדי להגשים את משימתו, פנה המפרק לבוגרי תנועת נוע"ם אשר שרתו כגרעין נח"ל בחנתון ולבוגרים אחרים מהתנועה המסורתית ומהתנועה הרפורמית וכן למשפחות המזוהות עם אג'נדת הקיבוץ המסורתי ומעוניינות לקחת חלק פעיל וחלוצי בהקמה המחודשת של הקיבוץ.
בשנת 2008 התגבשה קבוצת משפחות מרקעים דתיים שונים אשר החליטו להחיות מחדש את קיבוץ חנתון, ובעידודה של התנועה המסורתית יצאו לדרך.
נכון לשנת 2014, החובות שולמו, הקהילה גדלה והקיבוץ במצב של פריחה וצמיחה מתמדת. הקיבוץ מונה למעלה מ- 60 משפחות ומעל ל- 120 ילדים בגילאים שונים. הקיבוץ כולו אוכלס על ידי משפחות שהגיעו מכל רחבי הארץ. קהילת קיבוץ חנתון תוססת ועשירה בפעילויות תרבות וחברה, עם דגש ניכר על נושאי יהדות.
בית הכנסת של הקיבוץ, הידוע בייחודיותו כשוויוני לחלוטין, מהווה מוקד הפעילות הקהילתי- קיבוצית.
קיבוץ חנתון המתחדש הוא הקיבוץ היחיד מסוגו בארץ שחורט על דגלו חיי דת פלורליסטיים ומגוונים. קיבוץ חנתון מציע למשפחות הנקלטות קהילה תומכת וחמה תוך יישום הלכה למעשה של חלוציות יהודית – ציונית.
נכון לשנת 2014, הסתיים תהליך שיווק השכונה החדשה בתוך שטח הקיבוץ המונה 34 יחידות דיור. עם השכונה הוותיקה המונה כ – 42 יחידות דיור, עומד מספר בתי המגורים בקיבוץ על 76. בעתיד ישווקו שכונות קיבוציות נוספות.
משפחה אורתודוקסית, קונסרבטיבית, רפורמית, דתלש"ית או חילונית עם זיקה למסורת יהודית, המחפשת לחיות בקיבוץ מתחדש בגליל, ומקבלת ברצון מגוון אורחות חיים וגישות שונות של קירבה לדת ולמסורת מוזמנת ליצור אתנו קשר.
שאיפתנו היא לבסס קיבוץ מסורתי דתי שוויוני, שבו הדת היא חוט המקשר בין חבריה ולא המפריד ו/או המבדיל.
בראש ובראשונה אנו מבקשים לבנות קהילה במלוא מובן המילה, קהילה יוצרת, מגוונת, סביבתית, לומדת, שדואגת לחבריה, מעורבת בחינוך ילדיה. קהילה שפונה החוצה לחברה הישראלית ולא מסתגרת בתוך עצמה.